Hercegnovsko preduzeće parking servis nabavlja punjače za električne automobile

 

električni automobilHERCEG NOVI – Hroničan nedostatak parking mjesta u Herceg Novom djelimično je riješen uvođenjem zonskog sistema sa ograničenim vremenom parkiranja. Iz Parking servisa ipak naglašavaju da je izgradnja garaža najefikasnie rješenje kojim bi se smanjio saobraćajni pritisak na centar grada.

– Bez garaža nema kvalitetnog rješavanja problema parkiranja – ukazuju iz preduzeća Parking servis i naglašavaju da je programom rada za ovu godinu obuhvaćen dugoročni projekat izgradnje garaza u saradnji sa lokalnom upravom ili kroz privatno – partnerstvo. Najaktuelnija lokacija za izgradnju garaže je u Meljinama, pa će ovo opštinsko preduzeće prikupiti neophodnu dokumentaciju za izradu idejnog rešenja i realizaciju projekta. Dio programa rada Parking servisa u ovoj godini čini i namjera nabavke punjača za električne automobile.

– Električni automobili su budućnost, a to znači da u bliskoj budućnosti možemo očekivatisve više električnih i hibridnih automobila na ulicama našeg grada. Postavljanje punjača za električne automobile je pokazatelj da sve činimo da idemo u korak sa vremenom i svijetom.