OPLEMENITE STAN U PET POTEZA

Kada su u pitanju nekretnine, dvije teme zaokupljuju svakog čovjeka koji planira da svoj novac materijalizuje kroz stan ili kuću. Prvo pitanje je kako naći stan na atraktivnoj lokaciji sa odličnim karakteristikama a po povoljnoj cijeni. A kada nađete to što vam odgovara, nova dilema se stavlja pred vas. Kako stan opremiti?

Mnogo ljudi kupuje stanove kako bi im se „novac vraćao“ tj. kupuje da bi ih iznajmljivali te se mnogi ne opterećuju da sve to bude lijepo i prijatno već funkcionalno. Klasike su svugdje univerzalna varijanta, ali ono što osvaja srca svih nas, i agenata i zakupaca, jeste toplina pri prvom koraku u stan. Suština opremanja stana nije opremanje već oplemenjivanje prostora kroz adekvatnu kombinaciju boja, zanimljive dezene, lijep namještaj. . Te vam u narednim redovima predstavljamo tačke na koje treba obratiti posebnu pažnju, sitnice koje mnogo mogu da promijene atmosferu kutka u kome ćete vi ili neko drugi boraviti.

1. Birajte vedre boje

Svijet oko nas je nekad dovoljno sumoran, ne dozvolite da boravite u takvom prostoru. Boja igra jako veliku ulogu te zraci sunca i osunčan stan nije isti kada su zidovi ili namještaj hladnih ili toplih boja. Naučna istraživanja su utvrdila da vedre boje utiču na raspoloženje ljudi, posebno u toku sumornih kišnih dana.

2. Iskažite kreativnost

Svaki čovjek je kreativan na svoj način. Iskažite svoju kreativnost. Okačite svoje slike ili fotografije, dajte prostora svojim idejama na zidu. Neka pojedini zidovi vašeg stana budu mala galerija, retrogram uspomena, vrata koja vode u razgovor pun priča i sjećanja na lijepe trenutke.

3. Dekorativni jastuci i tepisi

Kada kažemo jastuk, jedino što pomislimo je prijatan san. Ko bi pomislio da mogu biti idealan dekorativni element dnevnog boravka? Različiti dezeni jastuka kao i tepiha itekako mogu uljepšati vašu prostoriju i učiniti je prijatnijom i modernijom.

4. Rezervišite kutak za sobnu biljku

Osim što su lijepa dekoracija stana, biljke su korisne za pročišćavanje vazduha u stanu. Jedna mala biljka može vam biti jak vjetar u ledja i pojačati samopouzdanje kada vidite da je uz mali vaš trud razvila svoje listove i porasla.

Slika preuzeta sa: https://www.thespruce.com/thmb/tyITcGAT_bT98UDf0SLNIt9V4po=/1180×885/smart/filters:no_upscale()/1-how-to-decorate-summer-balcony-via-smallspaces.about.com_edited-1-573b6f1b3df78c6bb0d9c570.jpg

5. Ne zaboravite terasu

Ukrasite balkonsku ogradu dekorativnim cvijećem, izaberite par lijepih stolica i sto, pronađite svoju omiljenu dekorativnu mirisnu svijeću i pretvorite svoju terasu u mali romantični kutak, mali prostor za razmišljanje i ispijanje kafe u ranim jutranjim časovima, koji podsjeća na hotelske balkone iz francuskih filmova.