Usluge koje nudimo kod kupovine i prodaje nekretnina


Usluge koje nudimo kod kupovine i prodaje nekretnina

Agencija za nekretnine sa profesionalnim pristupom

Usluge koje nudimo kod kupovine i prodaje nekretnina:

Izrada profesionalnih fotografija i videa

Profesionalne fotografije i video će kupcima nekretninu predstaviti u najboljem mogućem svijetlu. Upotrebom dobre tehnike, širokougaonih objektiva i dslr aparata, ćemo prostorije i kompletan objekat prikazati u punoj veličini. To nije moguće telefonima i consumer digitalnim aparatima. Fotografije i video se naknadno obradjuju da bi vjerodostojno prikazali objekat.

Oglašavanje nekretnina na više medija

Oglašavanje ja veoma bitno. Naš tim će vašu nekretninu pozicionirati pravom auditorijumu. Upotreba raznih marketing alata, poput Google Adwords, Social media, inostranih i domaćih platformi za oglašavanje, štampanih i elektronskih medija će učinti da vašu nekretninu vidi veliki broj potencijalnih kupaca.

Premjer prostorija i izrada floor plana

Naša agencija radi i besplatan premjer unutrašnjih prostorija i na osnovu toga izradjuje floor plan ili skicu sa dimenzijama. Ovo je jako važno zato što se ponekad podaci iz vlasničkog lista razlikuju od stvarnog stanja. Takodje može dobro poslužiti kao osnova planiranja kupovine namještaja i uredjenja prostora.

Pravni i finansijski savjeti

Naša agencija vam nudi savjete vezane za pravne stvari ali i savjete vezane za finansiranje kupovine. Takodje imamo saradnju sa nekoliko pouzdanih partnera na polju prava i finansija.

 

Osiguranje nekretnina

Nekretninu obavezno treba osigurati kako bi je zaštitili od raznih rizika koji su realni poput: plavljenja, požara, kradje, oštećenja pa čak i zemljotresa. Ako razmišljate kako su polise osiguranja skupe, grdno se varate. Prosječna Nudimo vam stručnu pomoć  u ovom dijelu u saradnji sa našim partnerima.

Procjena vrijednosti

Ovo je esencijalna tehnika kod prodaje i kupovine nekretnina. Naši agenti su osposobljeni za kvalitetnu procjenu, a to će vam uštedjeti vrijeme i novac. Ponekad se usled loše procjene izgube mjeseci pa čak i godine kod prodaje. Uz našu pomoć ćete ostvariti najbolje rezulatate prodaje ili kupovine. Generalno treba odrediti tržišnu cijenu, ne ići ni preko te cijene niti ispod cijene.

Predlog načina najbolje prodaje ili valorizacije nekretnina

Tržište nekretnina je jako dinamično i relativno brzo se mijenja. U nekim slučajevima se nekretnine kupuju po mnogo većim ili nižim cijenama a kasnije se mogu prodati po potpunu drugim cijenama. U tom procesu se može ostvariti dobit ili gubitak. Veoma je važno vrednovati sadašnju neto vrijednost nekretnine, uz kalkulisanje potencijala nekretnine u budućnosti.Ponekad je bolje i sačekati pa nekretninu izdavati do bolje situacije na tržištu gdje vam opet možemo pomoći našim stručnim savjetima.

Kalkulacija troškova kod renoviranja

Ovaj dio spada u osnove procjene nekretnine i veoma je važan. Ovo se naročito odnosi na starogradnju u koju treba uložiti. Iznos za renoviranje da bi se nekretnina dovela do pristojnog nivoa uredjenja, može značajno varirati. Naše iskustvo i informisanost će vam dobro doći u ovom dijelu. Na našem sajtu uvijek možete pronaći dio gdje smo izradili proračun potrebnog ulaganja. Kod izrade proračuna smo se bazirali na trenutnim cijenama materijala i usluga.

Priprema dokumetacije za kupoprodajne ugovore i notara

Prikupljanje i provjera kompletne dokumentacija za potpisivanje ugovora, može biti jako zamorna. Stoga ćemo umjesto vas izvršiti sve neophodne provjere vezane za validnost dokumentacije, svojine i ostalih neophodnih radnji. Zakazaćemo i zajedno sa notarom pripremiti kupoprodajni ugovor, kako bi vam uštedjeli vrijeme i nerve.

Provjera svojine nekretnine i ostala dokumentacije

Umjesto vas ćemo u katastru provjeriti sve vezano za nekretninu koja je predmet ugovornog odnosa. Ovo je veoma važno, zato što se nerijetko dešavalo da je jedna nekretina bula uknjižena više puta na različita lica. Takodje, nekretnina može biti opterećena hipotekom ili drugim teretom, a može imati i više vlasnika. Sve ove podatke provjeravamo, prije nego krenemo u dalji tok prodaje i oglašavanja.

Sve što smo naveli u ovom tekstu, radi Agencija za nekretnine – Pisco Real Estate i po tome se razlikujemo od drugih. Možda će nam u nekim slučajevima biti potrebno malo više vremena da bi pripremili nekretninu za oglašavanje ali ćemu utoliko uštedjeti na samoj prodaji. Da ne pominjemo da možemo postići bolju prodajnu cijenu.

Uvijek uz vas!