Prostor stvoren za odmor

iz snova

 

Luksuzni enterijer koji vam predstavljamo nalazi se u okviru odmarališta Andermatt u švajcarskim Alpima. Riječ je o potpuno opremljenom stanu za izdavanje koji svojim posjetiocima nudi i više od komfora od zdravog okruženja bez motornih vozila i pogleda na planinske vrhove, do romantičnog pucketanja vatre i privatnih spa sadržaja.

 

Odmor iz snova

Andematt je odmaralište u Švajcarskim Alpima koje svojim gostima nudi uslove i sadržaje koji u današnjoj svakodnevici predstavljaju pravi luksuz: u ovom seocetu nema motornog saobraćaja te ono predstavlja mirno okruženje pošteđeno buke i zagađenja koji potiču od automobila: naselje okružuje netaknuta priroda, kao stvorena za ljubitelje zimskih sportova; stanovi u okviru odmarališta. uredeni u modernom alpskom stilu, gostima pružaju vrhunsku udobnost, fantastične poglede na alpske vrhove, a neki od njih čak i privatnu spa oazu.

U okviru odmarališta nalaze se nekretnine namenjene prodaji i izdavanju, a stan Alpenrose koji vam predstavljamo jeste luksuzni apartman za izdavanje. Apartman Alpenrose sastoji se iz dnevnog boravka s kuhinjom i trpezarijom, spavaće sobe i kupatila. Iako je deo odmarališta i namenjen je izdavanju na kraće periode, on je opremljen svim neophodnim detaljima kao i dom za svakodnevni život.

Razlog tome je što je čitavo ovo odmaralište osmišljeno kao mirna oaza koja pruža maksimalan komfor i privatnost, bez neophodnosti interakcije sa osobljem ili drugim gostima. Apartman se nalazi na ekskluzivnoj lokaciji s fantastičnim pogledom koji obuhvata alpske vrhove, kao i centralni trg naselja, a u njegovoj neposrednoj blizini nalaze se prvoklasni restorani i šoping centri.

Unutrašnjost

 

 

 

 

 

 

 

 

Kada je reč o unutrašnjem uređenju, apartman Alpenrose pruža ugođaj prave planinske brvnare, ali uz najsavremeniju opremu i tehnologije koji obezbedju vrhunski komfor. Kompletan enterijer ureden je u kombinaciji različitih prirodnih materijala neutralnih boja, a utisak alpske brvnare bez sumnje najvernije dočarava dnevni boravak.

On je organizovan oko staklenog kamina ugrađenog u zid obložen sivim kamenom. Uz kombinaciju tamnih smeđih i sivih tonova, bogatih tekstura drveta i krzna, te vrlo decentno prirodno osvjetljenje, ovdje je stvoren vrlo ušuškan i intiman ambijent.

 

Kuhinja i trpezarija

Za razliku od dnevnog boravka, u kom bi se moglo reći da dominira rustičan stil, kuhinja i trpezarija imaju vrlo moderan karakter, iako se nalaze u istoj prostoriji sa dnevnom sobom. Tome su najviše doprinele svjetlije boje, čistije linije i obilje dnevnog svetla u ovom kutku prostorije.

Ove dve cjeline smještene su na samom uglu objekta, te ih sa dve strane osvetljavaju široki prozori čija se visina proteže od poda do plafona prostorije. Kuhinja se sastoji iz niza elemenata sa svjetlo-sivim frontovima i drvenom radnom pločom, u kojima su ugrađeni svi potrebni ku-

 

hinjski aparati. U središtu je trpezarijski sto s pločom od robusnog drveta, koja je u efektnom kontrastu sa svedenim bijelim Ims stolicama. U spavacoj sobi, kao i u dnevnom boravku, vlada nešto rustičniji i intimniji ambijent, uz manje svetla i tamnije boje.

U ovoj prostoriji kombinovane su isključivo siva boja kao osnova i različite nijanse braon u detaljima. Neprozirne zavese na prozorima omogućavaju da se soba po potrebi potpuno zamrači i zaštiti od pogleda, dok diskretna rasveta i meki detalji, poput krznenog prekrivača i segi tepiha, stvaraju lepu i udobnu atmosferu.

Detalj koji unosi dozu rustikalnosti u ovaj ambijent jeste zid iza kreveta, koji je djelimično prekriven oblogom od kamena. Kupatilo je najsvedenije uređena prostorija, ali koloritno i stilski u potpunosti prati ostatak stana.

Zidovi i podovi obloženi su sivim pločicama velikog formata od prirodnog kamena, koji je ujedno i glavno obeležje ove prostorije. Ovaj ambijent upotpunjen je detaljima u dekoru drveta – okvirima vrata i prozora, te ormarićem ispod umivaonika.

 

Svedeni ambijent u kupatilu upotpunilo je decentno prirodno i vještačko osvetljenje: otvor sa peskiranim staklom koji posredno propušta dnevnu svetlost, ugradna plafonska rasveta za opšte osvetljenje, te efektna LED traka skrivena iza ogledala.

 

 

 

Kombinacija neutralnih boja i prirodnih materijala i tekstura stvorila je toplu i intimnu atmosferu koja savršeno priliči spavaćoj sobi.

Izvor: Brava Casa