Zlatibor – Gradilište koje ne posustaje

Prvi utisci

Ovih dana ekipa Pisco Real Estate tima boravi na Zlatiboru, planini koja svojom klimom i pozicijom odgovara mnogima. Zlatibor se nalazi na pola puta od Podgorice do Beograda i predstavlja prirodno odmorište na tom putu. Svojom klimom sa oštrim zimama, i blagim ljetima predstavlja odlično mjesto za odmor tokom cijele godine. Nadaleko je poznato po vrhunskoj domaćoj hrani zbog čega većina napravi poveznicu kada spomenete Zlatibor. Domaći kajmak, sir, sušena dimljena riba i meso, vrhunski specijaliteti sa roštilja će vas sigurno natjerati da uvijek, makar na kratko svratite.Morali smo poslušati domaćina i svratiti do restorana domaće kužine  „Kod Milunke“ gdje možete samo preko rezervacije.

Ono što je takodje za pohvalu je činjenica da je i država Srbija prepoznala potencijal ovog mjesta pa  je izdašno investirala u infrastrukturu. Moderni magistralni put prema Beogradu, koji se nastavlja novim auto putem “ Miloš Veliki “ će dionicu učiniti lakom za vožnju i skratiti vrijeme. Nadamo se da će i Vlada Crne Gore nastaviti spajanje ovog putnog pravca sa morem. Zadnje veliko infrastrukturno poboljšanje je najduža gondola u Evropi koja vodi do modernog skijališta “ Tornik „. Od centra Zlatibora do podnožja vozi za 25 lminuta, i predstavlja lijep način da sagledate horizont koji se pruža u nedogled. Cijene možete pogledati u njihovom važećem cjenovniku. Probali smo i skijanje na Zlatiboru, možemo samo reći da smo mnogo manje očekivali. Plava staza idealna za početnike, a na crvenoj i crnoj sasvim dovoljno i za iskusnije skijaše.

Ono što nama nije moglo da promakne su svakako nekretnine. Na svakom koraku se grade nove stambene zgrade, hoteli i to u toj mjeri da smo bili zapanjeni. Ranije,  kada smo svraćali na Zlatibor obično smo posjećivali dio oko centra a sada smo prošli većinu ulica i obišli sva veća gradilišta, kojih ima zaista mnogo. Raznolikost ponude je velika ali ono što se primjećuje na prvi pogled su kvalitet iznad prosjeka. Zgrade su moderne, estetski lijepo uradjene ali svakako se stiče utisak da uži dio grada  postaje prenatrpan višespratnicama, koje odudaraju od tradicionalne gradnje ovog kraja. Ništa novo što se ne radi i u drugim djelovima Balkana. Cijene se kreću od 500 – 1500€/m2, a izdavanje nekretnina ide odlično.

 

Ekspanzija gradnje

Tržište nekretnina na Zlatiboru  je veoma živo a očigledno je potražnja za stanovima ogromna sa obzirom na intezitet gradnje. Više smo vidjeli novih zgrada na Zlatiboru negu u cijeloj Podgorici. Nameće se pitanje kako su oni do toga došli?  Zlatibor jeste lijepa planina, ali u usporedbi sa našim “ Durmitorom “ zaista nema šanse po pitanju prirodnih ljepota i osobenosti. Medjutim realnost govori da je Zlatibor  po interesovanju turista daleko ispred našeg gorostasa “ Durmitora“  odjevenog plaštom od nepregledne borove šume zakićene bisernim jezerima i rijekama. Odgovor je jednostavan – moderna infrastruktura, puno turističkih kapaciteta visoke kategerije, dobra usluga, domaća hrana koja osvaja, bogat kulturni sadržaj, održavano skijalište i put do njega, gomila sadržaja za djecu…  Sve je to dovelo do rekordne posjećenosti koja samo raste i zaista ne možemo da pobjegnemo od sarkazma da  mi nijesmo sposobni promijeniti ni kabal na već postojećoj žičari.

U svakom slučaju mi smo se divno proveli, skijali, šetali, kušali dobru hranu i vina, obišli lijepih nekretnina i zanimlljivih mjesta a stigli smo i da da fotkamo apartmane uz nadoknadu. Ako i vi želite  povećati popunjenost vaših apartmana, kontaktirajte nas, jer dokazano profesionalne fotografije i video povećavaju prodaju za 30%!!!  Evo naš važeći cjenovnik, a galeriju naših radova pogledajte ovdje.

Ovom prilikom moramo se zahvaliti na ljubaznosti i gostoprimnosti našeg domaćina Apartmani Marija. Vrhunski smještaj u ekskluzivnom naselju. Do sledećeg druženja pozdrav od Pisco Real Estate tima!